Vuçiq: Nuk Kemi Zgjidhje Tjeter, Nëse Kosova Antarësohet Në NATO Do Veprojmë Si Rusia Ndaj Ukrainës

Serbia ndihet jo rehat nga shprehja e dëshirës së Kosovës për t’u anëtarësuar në NATO. Sipas ministrit të Brendshëm Vulin kjo do të nxiste provokime të cilat do ta detyronin Beogradin të ndërhynte usht arakisht. Disa ditë pasi Kosova bëri thirrje për anëtarësim në NATO, Serbia thotë se ky akt është në kundërshtim me Serbinë dhe do ta detyronte vendin t’i përgjigjej siç bëri Rusia ndaj Ukrainës. Kështu ka deklaruar ministri i Brendshëm, Aleksandër Vulin, i cili pretendon se anëtarësimi është i pamundur edhe proceduralisht. Vulin:

Anëtarësimi i Kosovë në paktin e NATO-s është kércènîm për Serbinë me konfrontim të ärmátósûr dhe asgjë tjetër. Anëtarësimi nënkupton anulimin e Rezolutës 1244, shfuqizimin e Marrëveshjes së Kumanovës dhe të gjitha garancive të dhëna nga OKB-ja, por edhe detyrimin e të gjitha vendeve anëtare të NATO-s që të mbrojnë integritetin e tyre territorial të anëtarëve të sapo pranuar siç thuhet në nenin e 5 të traktatit.

Ministri pretendoi se nëse Kosova do të anëtarësohej në NATO, qeveria do të ndërmerrte sûlmé ndaj serbëve në veri të vendit dhe do të provokonte konflikte me Beogradin. Vulin: A dyshon dikush se Kurti do të hezitonte të ndërmerrte një sërë sûlmesh ndaj serbëve në veri të Kosovës dhe të provokonte kónflikte që të detyronin Serbinë të futej ûshtàràkisht për të mbrojtur popullin e vet?

Kush e fiton cmimin e BigBrother VIP 2?

    Votues: 4659

Rezultatet

Loading ... Loading …

Trending

- Advertisement -